Zomer deel 1, heenreis: Biesbosch

Onze zomervakantie 2019. Met de boot naar de Vinkeveense plassen. Onze heenreis verspreiden we over een aantal dagen, het vaarplan is ruim op tijd gemaakt en van alle bruggen, sluizen en bijzonderheden voorzien. Ondanks alle goede voorbereiding verliep de heenreis toch heel anders.

Door de defecten aan de spoorbrug bij Arkel is deze helaas vaak gestremd en uitgerekend als wij gepland hebben deze brug te willen passeren dagenlang volledig gestremd. Om teleurstelling te voorkomen is besloten de heenreis aan te passen. In plaats van Werkendam – Arkel – Vianen – Nieuwegein over het Merwedekanaal zullen we nu overnachten in de Sliedrechtse Biesbosch, en dan over de Noord richting Rotterdam en over de Lek naar Nieuwegein. Een paar uur omvaren maar toch ook een mooie route.

In de Sliedrechtse Biesbosch hebben we snel een plek gevonden in de Molsdiep aan een steiger. Het was tropisch warm dus het dek van de boot moesten we steeds moeten koelen met water door er emmers water over heen te gieten. Na vandaag nog zo’n warme dag, en omdat het dan een heel eind varen wordt hebben we besloten hier nog een dagje langer te blijven. De steiger werd wel ingeruild voor een steiger 100 meter verderop, met een mooi graskantje waar we ons prima hebben vermaakt. In de avond een slagje onweer, morgen wordt het gelukkig weer iets koeler.