Voorbereiding vakantie 2020

Vandaag de laatste voorbereidingen getroffen voor onze vakantie. Door alle corona-perikelen is het sowieso al anders dan anders en een verkeerde planning in het vakantierooster trok onze 3 weken uit elkaar (1 week vakantie, 1 week werken, 2 weken vakantie). En toen werd het ook nog eens veel te warm (30-35 graden) om te gaan varen. Door de hittegolf maar even gewacht maar morgen willen we toch vertrekken. Ons doel is het Eiland van Maurik, in twee dagen te varen. Van daaruit zien we wel hoe lang we blijven en wat we verder gaan doen.

Vanmiddag zijn we naar het bunkerstation gevaren en diesel volgetankt. Daarna hebben we boodschappen gedaan en deze met de kar naar de Brugal gebracht. Eten en vooral drinken genoeg. De watertank is aangevuld en de laatste spullen opgeruimd. We zijn klaar voor vertrek.

Omdat er morgen in de avond grote kans op zwaar onweer met veel regen en hagel wordt verwacht hebben we besloten om ons vertrek een dag uit te stellen. Daarna gaat de temperatuur ook een stuk naar beneden, wat het varen ten goede komt. De dagen er na blijft er wel kans op regen en onweer maar dan niet meer zo heftig.

Het vaarplan is ook maar gelijk gemaakt. De route zit wel in ons hoofd maar toch is het we handig voor de planning waar je op de route zit en hoeveel reistijd je nog voor de boeg hebt. Bovendien is het voor de kinderen wel leuk om te volgen waar we zitten.