Onderweg naar Arkel

Vandaag zijn we vertrokken, over de Donge, door de Biesbosch, via de Merwede met als eindbestemming voor vandaag: Arkel.

Onze reis begon voorspoedig, vroeg vertrokken dus nog lekker rustig op het water. Rustig over de Spijkerboor de Biesbosch door en bij Werkendam door de sluis. Net op de Merwede meert de veerboot aan en vertrekt net voor ons langs. Met vol vermogen wordt snelheid gemaakt waardoor een flinke hekgolf ontstaat waar het bootje 100 meter voor ons in wordt getrokken. Wij moesten ook even dwars om de golf te breken, dit was niet echt een vriendelijke actie van die schipper. Onze scheepshoorn deed het nog. Dank u wel.

Nadat de rust weer was wedergekeerd hebben we zonder problemen Gorinchem bereikt en zijn we door de sluis geschut. Nog een stukje over het kanaal en daar was onze eindbestemming van vandaag, de kant voor de bocht bij Arkel.

Het was nog erg warm dus de kinderen hebben lekker gezwommen met de opblaas-zwaan en band in het kanaal. Lekker in de golven van voorbij komende boten. Ik de avond nog lekker een rondje gelopen en een beetje op tijd slapen want morgen willen we op tijd vertrekken voor een lange vaardag.