Dagje Biesbosch, poetsen en bijboot

Vandaag solo de Biesbosch in. Het doel is om het dek even te poetsen en de motor van de bijboot even lekker te laten lopen en uiteindelijk leeg te draaien in verband met de aankomende winter.

Het was rustig op het water, en er was alle plek in de Aakvlaai. Een mooi plekje gevonden in het zonnetje waar ik nog niet eerder heb gelegen. In de zon, want de accu was niet heel vol en zo kon het zonnepaneel toch nog wat rendement halen. Ik wil immers straks wel weer kunnen starten en weer naar huis kunnen… Na het aanmeren en vastleggen even kort de boel verkend en snel aan het werk. Het dek lag vol met troep, takjes, blaadjes, een berg zand en stof, kortom een hele hoop viezigheid. Met flink boenen en met veel water uit de puts is het een eind opgeknapt. De grote ellende is er weer af en is het weer een beetje toonbaar.

Daarna de bijboot van het dak gehaald, de motor er aan gehangen en starten. Na maanden stil staan met nog wat oude benzine er in startte hij niet echt lekker, maar uiteindelijk sloeg de motor aan en rookte wel wat. Niet zo vreemd met oude olie die achter is gebleven en er toch nu uit moet. Even rustig gevaren en warm laten draaien. De rook verdween na zeer korte tijd. Na 20 minuten toch even wat meer gas er op gezet en daar ging ie. De pit zit er nog goed in, motor liep lekker en het bijbootje schoot vooruit. Wel uitkijken wat de maximale snelheid hier is maar 6, en de oever wil ik niet beschadigen. Dus het was van korte duur, en uiteindelijk de motor leeg gedraaid van brandstof. Motor weer terug achterop de Brugal en de bijboot weer op het dak gehesen. Eigenlijk wilde ik deze nog schoonmaken maar daar was helaas geen tijd meer voor. Toch maar een keer thuis doen later.

Redelijk op tijd weer vertrokken richting de thuishaven. Op het gemak, heerlijk in de rust, mooi weer, weinig wind. Even lekker genieten. Met een mooi middagzonnetje weer veilig in de haven aangekomen en de Brugal weer in de box gelegd. Het was even hard werken maar ook lekker genieten vandaag!