Mast en loopplank in de lak

Vandaag zijn de mast en de loopplank van de Brugal aangepakt. Van de mast begon de verf en na een 1.5 jaar af te bladderen, dus deze geschuurd met het schuurmachine. Ook de loopplank mast gelijk meegenomen. Na het schuren goed ontvet en laten drogen. Het is nu goed weer dus even van profiteren.

Het wordt een testje, normal gesproken gaat er blanke lak op met de kwast mast omdat er weinig tijd is een maar heel kort goed weer doe ik het nu anders. Blanke lak uit en spuitbus. In een kwartier droog dus is kan de voorkant spuiten en als ik klaar ben even wachten, omdraaien en de achterkant. Dit kon ik zo de hele middag blijven herhalen, tot er uiteindelijk 4 spuitbussen blanke lak doorheen waren. Vanaf vanavond verder drogen en uitharden in de schuur. De lak is mooi glad geworden, het resultaat is mooi. Nu wachten op mooi weer om het weer naar de Brugal te brengen.