Nakijken plafond boven keukenblok

Vanavond maar eens kijken naar het houtwerk en het plafond boven het keukenblok. De geiser is ondertussen al verwijderd, die vertrouw ik al niet meer zo. De afzuiging zit vast aan een plaatje die over het plafond is gezet. Vreemd verhaal, maar ik zal zo zien wat daar achter zit. De afzuiging (motor) zit vast dus die draait niet meer. Eens even losschroeven. Het moest blijkbaar wel goed vast zitten, want het zit met zo veel schroefjes vast.

Daar was ik al bang voor. Plaatje ligt er nu af, de ventilator bungelt aan zijn stroomdraad en er komt een hoop zooi tevoorschijn. rotzooi. met de nadruk op rot. De plaat er boven is verpulverd en van de dwarsbalk in het plafond is ook weinig over. Het gat maar groter gemaakt en alles wat nat en vergaan was van het plafond losgehaald en verwijderd.

Nou daar zit ik dan met een mooi gat in het plafond. Dit moet lekkage zijn van de dekventilatie, dat kan niet anders. Het is daar omheen helemaal nat en het metaal is daat aardig weggeroest. Bah. Daarnaast zit het gat waar de afvoer van de geiser heeft gezeten en daar liep het water ook al zo naar binnen. Daarom is dus ook de houten plaat deels verrot waar het raam in zit en boven in de hoek aan de wand. Zonde, achterstallig onderhoud en niet van de laatste tijd. Als dit was bijgehouden was dit allemaal nog netjes. Van het weekend in het licht maar eens kijken aan de buitenkant want daar is nu in het donker niet veel meer te zien. Wordt vervolgd..