Eerste stukje railing schuren

Even mijn gedachten verzetten voor een frissere blik aan het einde van de middag. Ik heb van de week een stukje houten railing gedemonteerd welke helemaal verweerd was en waar bijna geen verf meer op zat. Dit moet natuurlijk nog geschuurd worden, dus even benieuwd wat het gaat doen en wat er onder vandaan komt. Dus, werkbank naar buiten, schuurmachine uit de kast en maar eens een korrel 60 voor het grovere werk.

Na 10 minuten had ik al een mooi beeld van wat er tevoorschijn kwam. Een mooi stukje teak hout, eigenlijk doodzonde om daar een laag verf overheen te smeren.

Uiteindelijk heb ik 1 van de 2 stukken in zijn geheel geschuurd. Ook op de onderkant, waar de verf nog redelijk op zat ging alles er af. Daarna overal langs met een korrel 240 om het af te maken. Ik ben er trots op! Dit laat ik in de schuur nog een een paar dagen verder drogen en dan gaat hier een mooie kwast met Owatrol olie overheen. Ik ben nu al erg benieuwd hoe dat er dan uit zal gaan zien! Dit werkt in elk geval erg motiverend en geeft veel voldoening šŸ™‚ .