(Naambordjes) schuren en verlichting-ophoging

Vandaag weer even wat doen waarbij je niet te veel hoeft na te denken, dus even wat schuren aan de railings. Ook de naambordjes maar even onder handen genomen. De letters zijn gefreesd dus ik kan er gewoon met de schuurmachine overheen zonder te beschadigen. Handig! Kijk, dat schiet lekker op zo.

Verlichting ophogen

De lampen aan het plafond zijn oud, en daar zitten 2 ouderwetse langwerpige lampjes in van elk 10 watt. Licht geven ze bijna niet, ze worden warm en kosten toch een hoop stroom. Dus voor deze plafondlampen heb ik toch maar nieuwe besteld. Ik ben nu toch bezig en wil wel mooie lampjes aan boord straks, met LED’s en genoeg licht maar ook sfeer. De gekozen verlichting geeft 400 lumen aan licht en is dimbaar. Zou goed moeten zijn! Het enige is dat de opbouw maar 8 mm dik is en vlak op het plafond moet worden gemonteerd. Er komen nog 2 draden uit maar ruimte om dat weg te werken is er niet, dat moet in het plafond gebeuren. En laat ik daar nu net niet de ruimte voor hebben en geen groot gat willen maken. Dus kies ik er voor om van hardhouten multiplex een paar simpele rondjes te zagen met een open binnenkant. Dan kan daar mooi de verlichting bovenop en is daar binnen ruimte genoeg voor een kroonsteen met een paar stukjes draad. Deze ophoging is gemaakt en geschuurd en dan even passen op tafel. Ik zeg, helemaal goed! Straks nog wel even in de owatrol zetten, kan dan gelijk mee met de naamborden en de railings. Voor nu tevreden met het resultaat.