Tegenslag railings

Een tegenslag vandaag met de railings. Deze liggen ondertussen in de schuur. Op een balk aan het plafond. Er is een aantal lagen Owatrol D1 op gegaan maar deze zijn tussentijds gedroogd en dat was eigenlijk achteraf niet de bedoeling. Het moet intrekken en niet op het hout blijven liggen. Bovendien zitten er op veel plaatsen op het hout de opgedroogde oliedruppels en dat ziet er niet uit. Wat een tegenslag. Met een schuurpapiertje wat geprobeerd maar uiteindelijk de rigoureuze oplossing gekozen. Overal met het schuurmachine overheen met een korrel 240 papier er op. De grote plekken zijn er daardoor nu wel af gelukkig hoewel niet alles helemaal weg is. Gelukkig merk je dat de olie toch wel aardig het hout is ingetrokken.

Na het schuren voor een deel opnieuw insmeren met Owatrol D1. En na een half uur een tweede laag er nat overheen. Daarna blijkt dat het niet meer in het hout trekt, dus alles met een doek af doen. Dit kan nu 3 dagen lekker drogen, en morgen met de andere stukken hetzelfde doen. Dan kan ik als het goed is over een dag of 4 beginnen met de start van het vernissen met Owatrol D2.