Nog een rotte plek

Eigenlijk wil ik met het scharnier aan de gang van de deur van de achterkajuit, maar mijn boormachine en boortjes liggen nog thuis. Dus helaas, dan maar wat anders doen. Mijn spullen maar eens een beetje opruimen overal wat het is 1 grote bouwplaats aan het worden zo. Ik ben lekker bezig en trek het luik open aan de stuurboordkant in de stuurhut. Daar kan ik mooi even de fenders in doen. Dat past mooi en scheelt weer ruimte. Luik dicht en ik pak het kussen om het weer af te sluiten. Tot mijn verbazing lijkt de achterkant van het kussen vochtig te zijn. Raar, dus het houtwerk bekeken en ja hoor, een natte plek.

De natte plek komt uit de hoek, schuin onder de hoek van de schuifdeur. En plop. Er komt een druppel voor de deur langs naar beneden. Nee he… Na een korte inspectie blijkt er buiten boven de deur een lat voor te zitten waar een kier is ontstaan. Er zit bovendien bijna geen verf meer op de lat, dus ja het water komt hier best wel doorheen. Hemelwater komt op de deur en loopt zo naar beneden. Naar dat hoekje. Het houtwerk voelt daar zacht en voor ik het weet kan ik er zo met mijn vinger doorheen prikken.

Ik heb geen gereedschap nodig om het verder los te pulken, veel verpulverd hout komt er van los, precies in het stuk tussen de hoek van de schuifdeur en de hoek waar het kussen op ligt. Zo veel mogelijk krab ik los, het moet er toch uit. Daarna met de schroevendraaier de losse stukken wegsteken. Er komt een hoop zooi van af. De lat buiten draai ik een stukje vaster zodat de kier minimaal wordt, hopelijk houdt dit de regen voorlopig even tegen. van het voorjaar moet toch alles los en wordt dit onder handen genomen, maar eerst door de winter heen komen.

Al met al is het best een aardig gaatje geworden. Nu de zooi er van weg is kan het even lekker drogen, en binnenkort maar eens met de zaag het netjes recht weghalen, dan kan ik er misschien een stukje multiplex tussen zetten. Buiten het tussenschotje is ook de plaat achter het trapje aangetast. Deze zal eigenlijk vervangen moeten worden, maar wellicht eerst ook maar even repareren, dan kan ik er later altijd nog voor kiezen om de gehele plaat te vervangen. Het is nu aan het einde van de middag, dus afval in de vuilniszak en zo lekker naar huis. Wordt vervolgd.