Heel veel krabben en schuren

Vandaag wordt weer een krab- en schuurmomentje. Te beginnen met de mast. Met de verfbrander en de krabber alles langs en overal de bruine verfresten afhalen. Daarna met de schuurmachine er overheen om grof te schuren.

De bakken voor de navigatieverlichting zijn nu aan de beurt. Dit kan je echt niet zo op het schip laten zitten. Hetzelfde verhaal als met de mast. Brander, krabber, schuurmachine. Eerst wel netjes de verlichting er af geschroefd. Al ga ik daar denk ik ook een nieuwe voor bestellen, en dan wel een zuinige LED-variant.

Na de groene en rode navigatie lichtbakken is het de beurt aan de 2 voorramen van het windscherm die nog steeds in de hoek van de schuur staan. Tijd om deze ook aan te pakken. Het wordt eentonig, maar ook voor deze 2 ramen is het krabben en schuren. 

Na het grof schuren doe ik over de navigatie lichtbakken en de 2 windschermramen nog een schuurmachientje met daarop een fijne korrel. Voor de mast heb ik nu te weinig tijd want die is nog niet naar mijn zin, daar ga ik later wel mee verder.

Nu begint het tenminste weer ergens op te lijken!