Plafond open boven het keukenblok

Laatst had ik al een deel van het plafond open gemaakt rondom de dakopeningen waardoor het water flink naar binnen kwam. Ondertussen is het daar aardig droog gelukkig, maar ik kan het natuurlijk niet zo laten zitten. Daarom ga ik het vandaag verder open breken om te zien hoe het daar verder gesteld is en hoe ik het verder kan afwerken.

Om het plafond te herstellen moet er straks een grote witte plaat op. De hardhouten schaaflatten die er nu overheen lopen ga ik boven het keukenblok door laten lopen, zodanig dat deze daar straks mooi recht opgezet kan worden en ik niet het gehele plafond hoef te vervangen. Zo’n grote plaat uit 1 stuk krijg ik trouwens ook nooit door de deur van de stuurhut naar binnen…

In kleine stukjes brokkel ik de plafondplaat af, de nieuwe lamp komt los en hang ik maar even een stukje verderop. aan de rechterkant waar ik een schaaflat door kan laten lopen teken ik dat af en zaak ik dit netjes met de Multi tool tot aan de wand bij de ramen. De rest tot aan de bestaande schaaflat in het midden van het plafond haal ik allemaal weg. Een flinke zak met afval komt daar vanaf. Ook wat dwarslatten aan rachelwerk die verrot zijn komen los en peuter ik er helemaal tussenuit. Verder valt de schade daar gelukkig mee. Lekker alles open en laten drogen en dan kan het later weer verder opgebouwd worden. Er moet dan een stukje nieuw rachelwerk tussen gezet worden waar de plafondplaat aan vastgezet wordt en nieuwe isolatie er tussen. Wordt vervolgd…