Houtwerk buiten impregneren

Vandaag wordt het een impregneer-dagje. Deuren er weer uit, sluitwerk wordt gedemonteerd. Ik krijg er nu al handigheid in. De deuren leg ik op het achterdek, daar heb ik wel de ruimte.

De pot Owatrol d1 gaat open en ik start met de deuren en de deurstijlen, en het frame voor het windscherm. 1 rondje kwasten kost me ongeveer een uur, dus dat is al aan de lange kant. Voor de handrailingen is helaas geen tijd, dus snel rondje 2 er achteraan. Uiteindelijk ook nog een rondje 3 en 4 en dan merk je dat het er lekker in is getrokken.

De tijd loopt inmiddels aardig door maar ik besluit toch om ook de handrailingen nog mee te nemen. Het is wel een risico maar dat neem ik dan maar. Voor dit rondje blijk ik 25 minuten nodig te hebben, een prima tijd. Dus ook hier een tweede, derde en vierde rondje gekwast. Tussendoor heb ik bij de deuren, stijlen en windscherm nog de olie uitgewreven met een doek en de overtollige Owatrol verwijderd. Ook voor de handrailingen voer ik dat uit.

Nu alles nog eventjes wat laten drogen en dan ben ik bijna klaar. Voor vandaag dan. De deuren er weer in en alles weer monteren. Morgen krijgen we een buitje regen helaas, dus vanavond toch maar even terug om er een zeiltje overheen te leggen.

Moe maar voldaan weer nar huis toe, ik voel mijn armen goed maar dat was het waard. Mooi resultaat geboekt, nu moet het 3 dagen drogen. De planning is om woensdag de eerste laag Owatrol d2 er op te zetten. Als het weer goed blijft. We zullen zien.