Houtwerk vernislaag 1, en led verlichting

Vandaag is de eerste Owatrol d2 dag, de eerste laag vernis zal worden aangebracht. Maar het is nu nog te nat en te koud in de ochtend. Daarom nu eerst even een ander klusje.

Ik erger me nog steeds aan de tl-busjes in de stuurhut. Ze zijn niet mooi, ze verbruiken in verhouding een hoop stroom en ze geven maar heel weinig licht. Terwijl ik al geruime tijd nieuwe led-lampjes heb liggen. Daarom ga ik deze nu gelijk maar vervangen. 2 TL-buisjes in de stuurhut en 1 oud lampje in de wc gaan er aan geloven. Ondertussen heb ik daar wat ervaring in, ik heb er al 6 geplaatst, dus dat is ook niet spannend meer. En inderdaad, weer plus-op-zwart en min-op-rood voor de juiste pariteit. Dat is inmiddels geen verrassing meer. Gaatjes geboord, aangesloten, lampjes opgehangen en tadaa.

De laatste normale verlichting is vervangen, nu hangen overal dimbare led-lampjes. Nu kan ik in de avond tenminste wel wat zien in de stuurhut als ik nog laat aan de klus ben. Blij mee.

De dag verloopt verder rustig, de temperatuur gaat wat omhoog en het vocht verdwijnt. De deuren demonteer ik en leg ze op het achterdek. Het blik Owatrol d2 gaat open, even roeren en kwasten maar. Heel spectaculair is dat niet, het enige mooie is het resultaat als alles in de olie staat. De rest van de dag probeer ik wat op de laptop te werken en aan het eind van de dag als de olie ver is opgedroogd hang ik de deuren weer terug. Wel met de oude latten. Omdat dit nog best vaak los en weer vastgeschroefd moet gaan worden komende dagen gaat dat natuurlijk lam worden straks, dus er komen straks nieuwe latten voor met de schroefgaten net iets verschoven, dus straks zit dat in elk geval goed vast. Tenminste, dat is de bedoeling.

De handrailingen zijn ook mooi geworden, al zeg ik het zelf.

De nieuwe losse latten lagen vandaag op de kant te drogen, daar lagen ze niemand in de weg. Nu met doos en al terug naar binnen in de stuurhut. Daar lekker verder drogen. Nog 5 lagen te gaan komende week. Er is mooi weer in aantocht dus dat gaan helemaal goed komen!