Achterdek schuren

Gelukkig mag ik weer uit isolatie, nog een paar dagen bijgekomen en rustig aan gedaan. Vandaag de eerste dag weer voorzichtig klussen op de boot. Het weer is perfect, dus zonder veel wind lekker buiten schuren. Het blijft de komende dagen nog mooi maar er komt daarna helaas een lange regen-periode aan. Dus prioriteiten stellen. Omdat 12 april de gaskeuring gepland staat moet dan het achterdek klaar zijn en moet de gasbun weer terug geplaatst zijn. Deze gasbun staat nu nog thuis in restauratie dus ook die moet in de avonduren nog worden afgemaakt. In het achterhoofd zit ook de deadline van 23 april, dan gaan de boten die nu op de kant liggen weer het water in, en dat houdt weer in dat ik van deze ligplaats weg moet zijn. En dat dus voor die tijd alle schuurwerk ook klaar moet zijn, want dan moet de boot weer terug in de box. Hopen op mooi weer. Wel een strakke planning straks helaas.

Maar voor nu dus het achterdek. Leegmaken, stofzuiger en schuurmachine naar buiten. Korrel 40 papier er op en schuren maar. Veel losse stukken van de bovenste verflaag, die moet er in elk geval bijna helemaal van af. Dat gaat niet snel, maar het moet wel goed gebeuren. Tussendoor nog even naar huis gereden om gehoorbescherming te halen want een hele dag in de herrie is ook niet zo best voor de oren. Vandaag lekker rustig aan gedaan maar wel doorgewerkt. Het achterdek is eind van de middag iets over de helft klaar. Morgen de rest afmaken en hopelijk kan ik er een eerste laag verf op zetten, zeker gezien het slechte weer dat in aantocht is. Voor nu een voldaan gevoel.