Dak stuurhut voorbereiden

Vandaag ga ik afmaken waar we gisteren zijn gebleven. Gisteren heb ik hulp van Leo gehad en hij heeft een start gemaakt met het grof schuren van het dak van de stuurhut. Dat was een aardig klusje. Je denkt ach dat doen we even, maar helaas, aan het eind van de dag tijd te kort. Soms kwamen hele plakkaten verf mee en een stukje verderop kreeg je er niks meer van af. Alles wat enigszins los zit moet er dus af en de rest wordt opgeschuurd. Want wat goed vast zit zit goed vast. šŸ˜‰ Dus stofafzuiger aan, gehoorbescherming op en schuren maar.

Ik heb maar 1 stofafzuiger en 2 schuurmachines. Nu staat er op de haven nog een stofafzuiger die ik kan gebruiken maar helaas past de aansluiting niet, dus er kan nog steeds maar 1 man schuren en niet 2 tegelijk. Maar omdat ik dinsdag de gaskeuring heb moeten er nog een paar andere dingen gebeuren. De gasbun moet weer worden geplaatst en de trespa beplating, die ik van de week thuis heb schoongemaakt, moet worden terug gezet. Dat ging een beetje met vallen en opstaan want de bun stond vast met een aluminium plaatje aan de railing, maar dat wil ik gelijk vervangen door 2 andere plaatjes. En dan moet de plaat er weer vanaf. Beetje dubbel werk maar ja. Het moet wel goed gebeuren.

Afijn, de bun staat uiteindelijk op zijn plek, en vast aan de railing. Op nieuwe rubberen voetjes trouwens. Ook een hele verbetering.

En ook de platen zitten er weer netjes op. Net als de 2 railingstukken van de achterkant die eindelijk weer gemonteerd kunnen worden. Dat is weer een beter gezicht.

Vandaag dus alleen het laatste stuk verder schuren op het dak van de stuurhut. Eerst de grove stukken. Daarna met een fijne korrel op de schuurmachine het gehele dak nog een keer langs lopen. Dat gaat wel een stuk sneller dan met de grove korrel. Uiteindelijk krijg ik het dak af en is het tijd om naar huis te gaan. Morgen vetvrij en schoonmaken en dan mag ik er met de roller over heen.