Daken kajuit en stuurhut in de lak

Drie dagen geleden, voor de gaskeuring, ben ik eindelijk begonnen met het afronden van de daken van de kajuit en stuurhut. Na het schuren was het goed ontvetten, schoonmaken en laten drogen, en toen kwam er nog heel veel afplaktape voorbij. En dan, eindelijk kon de verfroller er over.

Gisteren is de tweede laag gerold en vandaag zet ik de derde en laatste laag op het dak. Voor een deel heb ik de afplaktape er al gelijk afgehaald maar met dat gepriegel heb ik toch de voorkeur gegeven om het schilderwerk voorrang te geven en de afplaktape later te verwijderen.

Het dak van de stuurhut en van de kajuit zijn klaar.

Even een paar dagen goed laten uitharden, dan kunnen daarna de lichtbakken met de navigatieverlichting weer op het dak van de stuurhut terug worden geplaatst.

Op naar de volgende stap. De gangboorden moeten nog worden aangepakt, samen met de punt. Bovendien is nu wel een groot verschil in kleur te zien met de zijwanden die nu een gelige kleur laten zien tegen het verse wit. Dus de zijkanten, en voor- en achterkanten moeten toch ook worden opgeschuurd en opnieuw worden geschilderd. En dan moet het houtwerk nog worden afgemaakt. Door de coronabesmetting van een paar weken terug heb ik daarmee moeten stoppen toen ik net op de helft was. Kortom, er is nog een hoop te doen maar er komt nu wel vooruitgang in het zicht. Ik ben tevreden met het resultaat tot nu toe.