Gangboord schuren (stuurboord)

Gisteren hebben we de boot verhuisd, naar de buitensteiger op de kop. Dan ligt de boot in de lengte langs de steiger en kan je makkelijk het gangboord onder handen nemen. Want daar is het nu tijd voor. De gangboorden moeten worden geschuurd en wellicht geplamuurd en uiteindelijk geschilderd. Maar zo ver is het nog niet, eerst schuren.

Monique heeft geholpen vandaag en het was lekker weer. Dus wat wil je nog meer. Met de excentrische schuurmachine aan de stofzuiger aan de slag. Met gehoorbescherming op, want dit maakt toch een hoop herrie. Tussendoor met de krabbers met de hand wat grove stukken verwijderd. Snel gaat het allemaal niet, het is best een hoop werk, meer werk dan verwacht. Maar het moet toch gebeuren, dus morgen verder om het af te maken. Verder wel lekker gewerkt vandaag.

Een laagje pure Owatrol wordt nog aangebracht op de kale plekken en daar waar de roest zit of heeft gezeten. Nu naar huis, en van de week nog een paar kleine plekjes bijwerken, en o ja. Er is ook nog een andere kant. Ik ben dus op de helft.