Motor klaar voor transport

Eergisteren heb ik met de monteur de laatste delen van de motor losgehaald. Er is toen ook een stukje van de vloer weggezaagd om bij het vat van de koelvloeistof te komen. Het er uit takelen is toen helaas niet doorgegaan omdat er op de werf iets tussendoor kwam en er geen tijd meer was. Daarom vandaag een nieuwe poging.

Het heeft nog wat voeten in de aarde, de hijsbanden en takel worden aangelegd en aan de lepels van de heftruck gehangen. Dat deze dame er niet uit wil is een feit, na veel tegenslagen zitten ook de motorsteunen niet mee. Daar klemt het steeds waardoor er extra kracht moet worden ingezet om de motor los te krijgen. Uiteindelijk lukt het en kan het geheel de lucht in worden gehesen. Tot het dak. Dan wordt er wat over de vloer gelegd waarop de motor even kan worden geplaatst.

De takel wordt verwijderd en een dubbele hijsband wordt aan de lepels gehangen. Daardoor is er minder ruimte in de hoogte nodig. De deur had ik al gedemonteerd om extra ruimte te maken en met wat passen en meten zou het nu toch moeten lukken. Voorzichtig omhoog en heel zachtjes naar buiten. Dat lukt!

Buiten wordt de motor op een pallet gezet en zet ik de losse onderdelen er weer terug op, want alles moet mee voor de revisie. Het geheel wordt vastgezet en is klaar voor transport. De verwachting is dat de transporteur woensdag de motor zal ophalen en donderdag zal afleveren bij het revisiebedrijf. En dan wordt het afwachten, maar ondertussen is er nog veel werk te verzetten aan schoonmaak- en schilder- en herstelwerk. Maar wel weer een flinke stap verder.