Derrie in motorruimte

Nu de motor gedemonteerd is, is pas goed te zien wat een derrie er onder in de bilge ligt. Het plan is om de bilge helemaal schoon te poetsen en opnieuw in de verf te zetten. Aan de bak dus.

Er ligt een combinatie van motorolie, koelvloeistof en weet ik veel wat voor rotzooi in. Verschillende stukken schuim liggen overal en zijn volgezogen met ‘vloeistof’ dus dit moet eerst uitgewrongen worden. Geen lekker klusje, dus alles onder de smurrie. Blerrrggg. Maar het moet toch schoon. Zo veel mogelijk schoon maken en opvangen in jerrycans. Een groot stuk schuim zit nog te vol met vloeistof en deze zet ik op zijn kant. Na verloop van tijd loopt de bilge weer vol met derrie. Zucht. Iets met een lange adem en doorzetten. Maar niet meer vandaag. Dit is voor een volgende keer.