Schuren, standpijpen en de witte rand

Vandaag komt Leo mij helpen met het schuren van de bruine rand. Ondertussen neem ik de randjes aan het onderwaterschip nog onder mijn hoede. Ondertussen komt Henk langs om de standpijpen te inspecteren. Samen lopen we deze na en ze blijken allemaal nog van redelijke kwaliteit te zijn. Geen reden om ze er nu a la minuut uit te halen. Alleen de grote standpijp in de achterkajuit is wel een dingetje. De wasbak die er hing heb ik al verwijderd en het houtwerk ingezaagd, alleen zit de standpijp nog in de weg, en deze is uiteraard nog gewoon open. Dus alles wordt op een later tijdstip vervangen, alleen met deze hebben we wel enige haast. En zo wordt een collega geregeld die aan een andere boot aan het lassen is. Hij heeft er wel even tijd en voor ik het in de gaten heb is er al een gat in de boot geslepen en is de standpijp al snel verwijderd.

Het gat wordt nog even op maat geslepen en een nieuw plaatje metaal wordt er vakkundig ingelast.

Mooi dicht en alle randjes er af. Probleem opgelost. Straks nog even een extra laagje primer en dat kan het mee met de rest.

Daarna ga ik snel verder en maak ik de rand schoon en vetvrij. Hierna trek ik een blik witte verf open en zet de rand in de eerste laag verf. De tijd vliegt maar er is nog extra tijd om de rand helemaal af te krijgen. Morgen ochtend tussendoor even de tweede laag zetten, dan lig ik weer redelijk op schema.

Het resultaat is een mooie witte rand. Veel mooier dan de bruine versie. Lekker fris weer. Nu al blij mee. Weer een stapje verder.