Antifouling laag 2 en waterlijn

Vandaag zet ik de tweede laag antifouling op het onderwaterschip. Dit wordt de uiteindelijke kleur, namelijk marine-blauw. omdat ik bij de eerste laag heb gemerkt dat het veel uitsmeert en ik toen te dun ben begonnen, zet ik het er nu lekker dik er op. Ook weer niet ’te’ maar gewoon royaal met de roller.

Het kleurverschil is goed te zien. Ik begin weer met de rand en de boeg omdat hier de meeste kans is om aanraking met lucht en golven te krijgen Daar slijt antifouling namelijk het meeste van, dus een extra laagje is geen overbodige luxe.

Na het hele onderwaterschip heb ik nog wat over en kan de randen er een tweede keer mee doen, en een groot gedeelte van de boeg. Ik moet nu alleen wel een beetje overhouden voor de tewaterlating. De plaatsen waar het schip op de steunen staat moeten dan nog even ingerold worden als het schip in de botenlift hangt. Ook de achterkant ziet er weer netjes uit. Alle kiertjes en randjes met wat extra werk maar die horen er ook bij. Dit zit er op!

Dan moet er nog een waterlijn op. Bij de Brugal heb ik deze geschilderd maar dat was nog een dingetje met heel veel afplaktape. Daarom ga ik het nu proberen met waterlijn tape. Ik begin vanaf de achterkant naar voren maar ik merk al snel dat dit net zo erg is als afplaktape zetten. Je mag de tape niet uitrekken bij het zetten maar als je dat niet doet krijg je het nooit mooi recht. En dat is natuurlijk wel de bedoeling. Dus toch met enige spanning op de rol en dan werkt het toch wel aardig. Tot de rondingen van de boeg in beeld komen, dan begint het ge-etter weer. Maar na wat stukken opnieuw gedaan te hebben zit de zijkant er op. En ik denk mooi, klaar. O nee, ik heb nog een zijkant. Maar ondertussen heb ik wel wat handigheid gekweekt en de andere kant verloopt iets minder stroef.

En na de zijkanten is er nog een achterkant. Maar ook de achterkant geeft zich gelukkig snel gewonnen. Hierna nog even creatief met wat hoekjes en ook de waterlijn zit er op. Al met al moet ik zeggen dat het qua tijd niet zo veel uit had gemaakt of ik het met tape had gedaan of had geschilderd. Dit geeft nu wel een strakke lijn en ik ben hier wel tevreden over. Nog even de treden van de trap achterop monteren en dan is het schip klaar om woensdag te water te gaan.