Glasvezelaansluiting

Vandaag is het 1 april, geen grapjes nog vandaag maar gisteren heb ik de apparatuur ontvangen om de glasvezelverbinding aan te kunnen sluiten. Daar heb ik toch wel een jaar op moeten wachten dus vandaag is het zo ver. Het modem komt in de meterkast, mooi weggewerkt en straks weer een kastje minder in de kamer aanwezig. Alleen moet er nog een netwerkkabeltje worden getrokken, onder het huis door. Dat begint bij…. het luik naar de kruipruimte..

Tsja, vochtig, vies, zand, spinnen. Jongens…, wie wil er een keer onder het huis kijken…? “Onder het huis?” Ja, via de kruipruimte… Blerggg, getver… Afijn, ik trek zelf maar het regenpak aan met kaplaarzen, want niemand anders wil naar beneden…

Het is tijgeren en tussen de aanvoeren en rioleringsbuizen door kruipen. Maar al snel vind ik de plek waar de kabel door moet komen. Het is wel even pielen, want nadat ik de kabel naar beneden laat prikken komt deze in een afgesloten stuk in de kruipruimte uit, waar je weer net niet bij kan. Gewapend met de zaklamp van de telefoon, want het is hier echt pikdonker, verwijder ik met gereedschap een stuk isolatie en piepschuim en tadaaaa, daar is onze netwerkkabel!

Kabel genoeg doortrekken, door de ruimte heen en aan de voorkant weer omhoog. Dat gaat makkelijker. Terug door het luik naar de bewoonde wereld en ik ontdoe mij van mijn pak. Plugjes op de kabel monteren en testen (ok!). Ondertussen is het modem al van stroom voorzien en start op. Kabel er in, link, en daar is de glasvezelverbinding! Nog even de gateways, Mesh Wifi en dhcp instellen, Ziggo modem loshalen, tijdelijk daar een switch tussen, en de omzetting is gereed. 930 mbit in de speedtest. Daar doe ik het wel voor!