3 dagen Meivakantie nabij de Petrusplaat

De meivakantie, in april. Vooruit dan maar. We hebben een weekje vrij genomen maar het weer zit niet mee. De beloofde 17 graden is ondertussen maar 12 graden en het einde van de week steeds meer buien. Dat was niet de afspraak maar ja, met het weer kan je geen afspraken maken. Maar toch besluiten we om lekker nog een paar dagen weg te gaan.

We gooien de lijnen los en varen de Biesbosch in over de Spijkerboor. We zijn niet heel vroeg vertrokken en het is zondag, maar wat een rust. Erg weinig scheepvaart en de Biesbosch lijkt wel uitgestorven. Ik had het toch wel anders verwacht.

Via de Ruigt wanen we ons een weg langs de zandbanken en we leggen uiteindelijk aan bij de steigers naast de Petrusplaat. Er ligt verderop aan de Petrusplaat nog 1 boot en aan de Rietplaat aan de overkant ligt helemaal niks. Het seizoen is duidelijk nog niet begonnen, of niemand wil met deze lage temperatuur nog het water op. Lekker genieten nu, want in het hoogseizoen is die rust echt over.

De vorige keer is het niet gelukt om de kinderen te laten vissen omdat we een essentieel onderdeel van de hengel mistten. Dit onderdeel hebben we inmiddels en de kinderen pakten de hengels er bij en gingen aan het vissen. Nu de visjes nog laten happen…

Laat op de avond als het al donker is maak ik nog een paar foto’s met de nachtstand. Een lange sluitertijd maar wat een fraaie plaatjes rollen er nog uit.

Het is de volgende dag, wisselend weer, met best wel perioden met zon. Dus lekker even in de relax stand.

Heerlijk liggen op deze plek. Helaas hebben de visjes nog niet gebeten. Ondertussen doe ik het dak, dek en gangboorden even schoonpoetsen. Dat was toch weer geen overbodige luxe moet ik zeggen. De Ostara ligt er nu weer mooi bij.

Omdat de vooruitzichten niet best zijn voor de komende dagen besluiten we vandaag weer naar huis te gaan. Het plan is om via het Gat van de Slek te varen, maar helaas is de waterstand momenteel lager dan normaal dus dat durf ik niet aan. Daarom toch maar via de Ruigt en de Spijkerboor terug. De Amer steken we over en varen de Amertak in. Dan onder Geertruidenberg door en vervolgens in de thuishaven weer netjes de box in. Oké, voor de box wel met een extra rondje van de zaak, maar ik neem geen onnodig risico. Uiteindelijk liggen we weer netjes in de box. Toch hebben we wel genoten van ons tochtje, al was het maar 3 dagen. Hopelijk hebben we de volgende keer meer geluk met het weer.