Avond in de Efteling

Vanuit school van de kinderen kregen wij de mogelijkheid om een avond naar de Efteling te komen. Dit komt vanuit ‘Wij als ambassadeur’, een initiatief vanuit de Efteling waarbij een bepaalde groep mensen in het zonnetje wordt gezet en deze een avond in het pretpark krijgt. Onder andere het Brederocollege kreeg hierdoor een Gouden Ticket aangeboden en vanavond is het zover.

Samen met maximaal 6000 andere genodigden rijden we naar de Efteling. Omdat het park voor ons om 19.00 uur open gaat wil iedereen hier natuurlijk op tijd zijn. Daardoor staat er uiteindelijk een finke file waar we bijna een half uur in staan tot we de auto hebben geparkeerd. Iets na 19.00 zijn we door de entree en betreden het park.

De kinderen gaan hun eigen weg samen met hun klasgenoten. Monique en ik beginnen een wandeling door het park. Het is overal erg rustig en je ziet ook geen wachtrijen. We bezoeken Fata Morgana en lopen daarna verder. We besluiten om een hapje te gaan eten maar daar dachten meer mensen aan. Iedereen heeft immers ook een aantal waardebonnen ontvangen en iedereen wil daar gebruik van maken. De eerste wachtrij waar we in staan is een feit en duurt toch wel een klein half uurtje. Lekker een frietje besteld, maar de bereiding gaat een stuk sneller en zitten we snel lekker te eten.

Hierna lopen we verder door het park. En dan komen we aan bij het meest vervelende deuntje van de hele Efteling, en ja, dan naar binnen. Het Carnaval Festival. Het deuntje kent iedereen en is de gehele attractie te horen. En toch blijft het vrolijk.

Het wordt al wat donker en het einde nadert. Om 22.30 uur moeten we verzamelen bij Aquanura, daar zal nog een watershow worden getoond. Nog even genieten van de mooie gebouwen met verlichting, dat zie je normaal niet overdag.

Ondertussen zijn we aangekomen bij Aquanura en zijn we weer herenigd met de kinderen. De show gaat beginnen. Ondertussen begint het wat te regenen en er wordt zo een aardig buitje verwacht. We staan naast een dikke boom dus hopelijk kunnen we daar zo onder schuilen. Het is een mooie show met water, licht en vuur, maar de bui wordt steeds heviger en slaat om in een flinke stortbui. Een hoop mensen vluchten weg, die boom helpt ook niet veel meer en we staan te soppen in onze schoenen. Het regent zo hard dat de watershow amper te volgen is en deze is ook opeens afgelopen. Er wordt nog iets omgeroepen maar daar verstaan we weinig van. Ook wij zetten een sprintje naar een droge plek bij de uitgang.

Het komt nog steeds met bakken naar beneden. We zijn allemaal helemaal doorweekt. Mijn jas kan je gewoon uitwringen en het water loopt in mijn schoenen.

De piek op buienalarm laat zien hoe extreem de bui is en daar is niks om gelogen. De regen wordt nu wat minder en we besluiten naar de auto te lopen. Natter dan nu kunnen we niet worden dus het laatste buitje nemen we voor lief.

Eindelijk op de parkeerplaats aangekomen blijkt dat een heel zwembad te zijn. Er staat op sommige plekken wel 10 – 20 cm water. Wij moeten ook pootje baden om bij de auto te kunnen komen. Jassen uit en snel naar binnen. Net of we met z’n allen in de sloot zijn gesprongen, zo nat was alles. Airco aan en gelukkig geen last van condens tijdens het rijden. Dan volgt er nog een klein half uurtje file rijden om van de parkeerplaats af te komen en daarna rijden we rustig naar huis. Al met al hebben we toch een hele leuke avond gehad. Vooral de kinderen want die hebben in veel attracties gezeten en hebben flink genoten. Hierbij willen wij ook de Efteling en ‘Wij als Ambassadeur’ hartelijk bedanken voor deze leuke avond. Top geregeld! Alleen jammer van de natte afsluiting, maar daar kan niemand wat aan doen.